Jac. van der Hoeven boomkwekerij  B.V. is een bedrijf dat in 1935 opgericht is door de grondlegger, Jacobus van der Hoeven. In 1974 deed hij de zaak over aan Ton van Veen en zijn zwager Max Moelker. Ton van Veen kwam uit een rozenfamilie in Boskoop . De ander was tot die tijd fruitteler in Kruiningen, Zeeland. Beide hebben zij het bedrijf geleid tot eind 1991. Per 1 januari  1992 nam Arjo Boers uit Naaldwijk het roer over. Het bedrijf heeft grote bekendheid gekregen in Nederland en  ver daar buiten. De import en export van fruitbomen is alle jaren de grootste activiteit geweest. 

 

Nu, na 75 jaar, vindt er een metamorfose plaatst.

De locatie in Naaldwijk is verkocht en aan de Middenzwet in Wateringen is een nieuwe locatie gekocht.  De nieuwe locatie is inmiddels in productie, hoewel 1 januari 2012 de officiële overgangsdatum is.

Ook zal de  naam Jac. van der Hoeven boomkwekerij veranderen in BOGREEN Outdoor Plants.

De leiding en tevens de nieuwe eigenaar is Sjors Boers, de zoon van de huidige  directeur.

Op de locatie in Naaldwijk was tevens een tuincentrum gevestigd. Vele particulieren en hoveniers vonden daar hun planten. Voor wat betreft fruitbomen kwamen de mensen hiervoor uit alle delen van Nederland. Op de nieuwe locatie komt dit niet terug.

 

Het nieuwe bedrijf is een moderne kwekerij waar de concepten VERY TASTY en TASTE OF NATURE

op een kwalitatief hoge wijze worden gekweekt. Deze fruitconcepten worden op dezelfde wijze geleverd zoals dat de afgelopen jaren bij Jac. Van der Hoeven gebeurde.

 

De afnemers van  Jac. van der Hoeven B.V. en straks BOGREEN krijgen de benodigde productinformatie via de beurzen en in het voorjaar wekelijks via de mail. Zo is het bedrijf aanwezig op de beurzen van Flora Holland, Groen-direct en Plantarium.  De locatie is centraal gelegen en het eigen transport geeft korte levertijden. Zo kunnen wij aan Flora Holland Naaldwijk leveren binnen één uur na inkoop.

Vooruitstrevend in assortiment is het bedrijf zeker. De laatste jaren is het VERY TASTY concept uitgebreid met 10 nieuwe soorten. In totaal bestaat het concept nu uit 80 soorten.

Er wordt ingespeeld op de vraag vanuit de markt. Dat klinkt mooi natuurlijk, maar de consument wordt daadwerkelijk regelmatig betrokken bij het assortiment. Afspraken met tuin- en damesbladen hebben aangegeven dat de consument zoekt naar nieuwe dingen onder de eetbare planten. Het bedrijf heeft meerdere malen het nieuws gehaald met nieuwigheden, zoals TASTE OF NATURE.

 

  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator